Hledají se pamětníci skautského tábora u Návojné z roku 1970

Již pětačtyřicet let uplynulo od táboření skautů a vlčat ze zlínského 6. střediska a 41. oddílu Junáka v Měsíčním údolí u Návojné na jihovýchodním Valašsku. Účastníci tohoto tábora by se letos v srpnu na místě starého tábořiště rádi na jeden večer znovu setkali u slavnostního ohně. Jestli jste tento tábor zažili, ozvěte se!

Vážení přátelé,
od našeho skautského slibu uplyne letos 31. července 2015 už 45 roků…
Měsíční údolí je pořád stejné, na místě slibového táboráku sice roste tráva a kopřivy, ale kdykoliv tam procházím, cítím sílu toho místa, která tam od toho táboráku zůstala… Myslím, že je to stejné jako s ideály a odhodláním, které jsme tehdy cítili… taky občas srdce zaroste kopřivami, trávou, ale ty ideály tam pořád někde jsou a možná vždycky v pravý čas nám pomohou znovu nasměrovat život k tomu úplňku a k nebi…

Tu a tam se s někým z Vás jen tak potkám, ale s Vojtou Cekotou jsme občas v kontaktu a už jsme se tam kdysi spolu i vrátili…

Napadlo nás pozvání na výroční oheň po 45 letech. Chtěli bychom ho znovu zapálit v sobotu 15. srpna 2015 ve 21 hodin. Přespat je možné po skautsky – buď v seníku nebo pod širákem nebo ve vlastních stanech.

A kdo by měl zájem, v neděli 16. 8. je v Nedašově pouť – tradiční „Dožínky“ s programem: v 10.00 v místním kostele krojovaná mše svatá a ve 14.30 krojovaný průvod obcí a na místním výletišti program.
Pokud si někdo pamatuje návštěvu „pracovny Šedého vlka“, tak tuto klubovnu je pořád možné navštívit. Rovněž byste se mohli projet na koni v Měsíčním údolí.

Petr Káňa, Návojná